Vi älskar pizza

Den perfekta degen, en tomatsås med syrlighet, sötma och inslag av vitlök och basilika.

Mängden ost är naturligtvis en smaksak, men vi tror på en aning mindre mängd för att ostsmaken inte ska överta allt annat gott.

Burk- eller färska champinjoner har varit en stor diskussionsfråga. Vi har valt att ha burkchampinjoner på de enklare pizzorna som t ex Capricciosa, och färska champinjoner på de lyxigare pizzorna som t ex Oxfilépizzan.

Givetvis går det att få det man vill ha på vilken pizza man vill. Säg bara till!

Vissa gillar tjocka medan andra gillar tunna pizzor, oavsett så tycker vi att en perfekt pizza inte får bli slafsig, och är pizzan för tunn så är risken stor för att det blir en soppa istället för en pizza.

För mycket tomatsås eller för mycket ost kan göra pizzan “blöt”. Även ananas, burkchampinjoner, tomater, räkor och musslor är råvaror som lämnar ifrån sig vatten och riskerar att pizzan blir “blöt”.

Vi har lärt oss att pressa ut vattnet ur dessa råvaror så mycket som möjligt innan de läggs på pizzan, men det går inte att pressa ut allt.

Allt detta kallar vi för erfarenhet, och detta är givetvis inte allt, men vi vet att vi kan pizza och vi vet också att vi ständigt lär oss nya metoder.

En annan viktig fråga är storleken på den perfekta pizzan. Vi har sett pizzerior som bakar pizzor som sticker ut flera centimeter från tallrikarna, eller där man får kanterna hopvikta i pizzakartongen.

Eftersom att vi tror på att man äter med ögonen först, så är våra pizzor precis anpassade efter både tallrik och pizzakartong, alltså inga vikta kanter eller pizzor som hänger utanför tallriken.

Lagom är godast!